2022. november 2., szerda

HSC Őszi Mászótábor, Balatonederics, 2022

Október végén összesen 18-an vettük részt a Hegyisport Club Őszi Mászótáborában. A ködös, borongós idő ellenére a 29-30-i hétvégén jó hangulatban koptattuk a bőrünket a balatonedericsi mászóhely változatos útvonalain. Mindenki kitett magáért! Az 5 évesek és a 70 évesek egyaránt találtak maguknak kihívásokat. Néhány teljesítmény bizonyára sokáig emlékezetes marad.

 

HSC-s csapat a HSC-kőfejtőben | Fotó: Jutka

Álljon itt egy rövid felsorolás a teljesség igénye nélkül: Papszi (59) RP stílusban mászta a Viktor-falon a Grósz Alfréd emlékutat (VI+), Mészáros András fiaival a HSC-kőfejtő útjain szorgoskodott, Proska és Sziszi összeszokott párost alkotva mászták végig az utak zömét, a Bándi család tagjai is számos utat teljesítettek, miközben a legkülönbözőbb időben a legkülönbözőbb helyeken bukkantak fel.

 

Papszi a Grósz Alfréd emlékútban (VI+) | Fotó: Jutka

Kis Janka (14) és Tiboldi Csongor (19) felváltva másztak alsó biztosítással. Szép teljesítményük a Viktor-falon a Komarnicki Gyula emlékút (VI-). Takách Máté (15) szintén alsó biztosítással, esés nélkül, Onsight stílusban mászta az Erőss-falon a Csillagösvényt (VII-) és a Kénpor (VII-) mindkét variációját, Nagy Attila számos utat teljesített tradicionális biztosítással, szép stílusban. Tirginc a tanítványaival - Jankával, Mátéval és fiával Csongorral - a Muflon-gerincen jutott fel. 

 

Csongor a Muflon-gerincen | Fotó: Tirginc

A tevékeny nap végén jó volt a tábortűz köré gyűlni, ahol Eszter életmentő paprikás krumplija várt bennünket. Miután belapátoltuk a fejadagot, jöhetett a sztorizgatás, dalolászás. A hirtelen leszálló ködös estében a meleget adó lángok megigéztek és fogva tartottak; már nem maradt erőnk elbotorkálni a közeli pincészetbe bort kóstolni. Majd legközelebb! 

Miközben a fáklyák táncoló fényében Proska Ady és Vajda verseit szavalta, eszünkbe jutott, hogy az évek óta tartó építési- és felújítási munkák közben épp ideje volt egy kis szünetet tartani és élvezni közös munkánk gyümölcsét. 

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a lebonyolításban nyújtott segítséget!

Jövőre ismét megyünk!

Ide kattintva album nyílik. 

A hely kiépítéséről szóló írást és a legfrissebb mászókalauzt itt találjátok:



Derűs hangulatban hamar elillan a köd | Fotó: Bándi Keve



...